Forskel mellem versioner af "Bent Albert Linck"

Fra Wiki Horne
Skift til: Navigation, Søgning
(Oprettede siden med "Bent Albert Linck (f. 26. december 1919 i København), søn af parfumehandler Albert Thorvald Linck og hustru Inger Mathilde Linck. Politiassistent i Hirtshals, bosat på ...")
 
Linje 1: Linje 1:
 
Bent Albert Linck (f. 26. december 1919 i København), søn af parfumehandler Albert Thorvald Linck og hustru Inger Mathilde Linck. Politiassistent i Hirtshals, bosat på [[Stendyssevej]].
 
Bent Albert Linck (f. 26. december 1919 i København), søn af parfumehandler Albert Thorvald Linck og hustru Inger Mathilde Linck. Politiassistent i Hirtshals, bosat på [[Stendyssevej]].
  
Bent Albert Linck var oprindeligt handelsuddannet, men kom som 24-årig i 1943 til Politiet i Helsingør og gik samtidig ind i modstandsbevægelsen, hvor han bl.a. sejlede som kurér til Sverige. Da den tyske besættelsesmagt i den 19. september 1944 afsatte og deporterede det danske politi, var Bent Albert Linck blandt de få betjente, der fortsatte politivagten ved Amalienborg Slot, hvor Livgarden allerede den 29. august 1943 var blevet afvæbnet. Her forsvarede betjentene sig så resolut, at tyskerne senere meddelte, at det "havde været en misforståelse", da man ville internere vagtmandskabet. Skader fra tysk kanonild kan stadig ses ved slottet, hvor der i 1952 blev opsat en mindeplade.
+
Bent Albert Linck var oprindeligt handelsuddannet, men kom som 24-årig i 1943 til Politiet i Helsingør og gik samtidig ind i modstandsbevægelsen, hvor han bl.a. sejlede som kurér til Sverige. Da den tyske besættelsesmagt i den 19. september 1944 afsatte og deporterede det danske politi, var Bent Albert Linck blandt de få betjente, der fortsatte politivagten ved Amalienborg Slot, hvor Livgarden allerede den 29. august 1943 var blevet afvæbnet. Her forsvarede betjentene sig så resolut, at tyskerne senere meddelte, at det "havde været en misforståelse", da man ville internere vagtmandskabet. [[Fil:PolitivagtenAmalienborg.jpg|200px|thumb|left|Skader fra den tyske kanonild kan stadig ses på Amalienborg, hvor der i 1952 blev opsat en mindeplade.]]Skader fra tysk kanonild kan stadig ses ved slottet, hvor der i 1952 blev opsat en mindeplade.

Versionen fra 13. okt 2021, 22:08

Bent Albert Linck (f. 26. december 1919 i København), søn af parfumehandler Albert Thorvald Linck og hustru Inger Mathilde Linck. Politiassistent i Hirtshals, bosat på Stendyssevej.

Bent Albert Linck var oprindeligt handelsuddannet, men kom som 24-årig i 1943 til Politiet i Helsingør og gik samtidig ind i modstandsbevægelsen, hvor han bl.a. sejlede som kurér til Sverige. Da den tyske besættelsesmagt i den 19. september 1944 afsatte og deporterede det danske politi, var Bent Albert Linck blandt de få betjente, der fortsatte politivagten ved Amalienborg Slot, hvor Livgarden allerede den 29. august 1943 var blevet afvæbnet. Her forsvarede betjentene sig så resolut, at tyskerne senere meddelte, at det "havde været en misforståelse", da man ville internere vagtmandskabet.
Skader fra den tyske kanonild kan stadig ses på Amalienborg, hvor der i 1952 blev opsat en mindeplade.
Skader fra tysk kanonild kan stadig ses ved slottet, hvor der i 1952 blev opsat en mindeplade.