Hans Wendelboe Bøcher

Fra Wiki Horne
Skift til: Navigation, Søgning
Hans Wendelboe Bøcher, 2018
Hans Wendelboe Bøcher som flagmester på Det Grønne Hjørne
Hans Wendelboe Bøcher (f. 11. oktober 1973 i Aalborg, søn af pensioneret overlærer, billedkunstner Peter Wendelboe og pensioneret overlærer Dorthe Wendelboe) flyttede til Horne i sensommeren 2003, hvor han samme sommer sammen med sin kone, Liza Wendelboe Bøcher, blev ansat på Horne Ungdomsskole. Sammen boede de i skolens tjenestebolig Aldersro, inden de i december 2006 købte Højruphus, på Kringelhøjvej 7.

Sammen med Liza har han børnene Julie Wendelboe Bøcher (f. 2004), Benjamin Wendelboe Bøcher (f. 2006) og Martin Wendelboe Bøcher (f. 2010).

Parret arbejdede som lærere på efterskolen til og med skoleåret 2010/11, hvor Hans Wendelboe Bøcher blev ansat i Kirkens Korshærs varmestue i Nørresundby, og Liza skiftede til Hjørring Kommunes kommunale 10.-klassecenter, Hjørring Ny 10. Fra 2015 til 2019 arbejdede Hans Wendelboe Bøcher som Koordinator, PR-, Kirke- og Kulturmedarbejder i Aalborg Nordre Provsti, men skiftede herefter til arbejdet som freelance-researcher for bl.a. Danmarks Radio.

Ved siden af arbejdet i varmestuen og kirken har Hans Wendelboe Bøcher skrevet ugentlige klummer og andre artikler i Hirtshals og Bindslev Avis.

Hans Wendelboe Bøcher er frivillig fotograf og PR-mand for bl.a. Horne KFUMs årlige fodboldstævne, Slagter Winther Cup, ligesom han har taget initiativ til og driver disse sider, WikiHorne.dk. Kristi himmelfartsdag 2020 begyndte Hans Wendelboe Bøcher som flagmester på Det Grønne Hjørne. Arbejdet inkluderer at hejse flaget på Danmarks officielle og kirkelige flagdage og ved fællesbegivenheder i byen, såsom Tour de Skansebakken, konfirmation i kirken og byfest etc. Vi flager altså ikke for private fejringer af fødselsdage, bryllupper og begravelser etc. Hver gang flaget går til tops på hjørnet, skriver Hans Wendelboe Bøcher endvidere et opslag på Horne, højt og herligt med fortællingen bag flagdagen og gerne et par anekdoter med lokal forankring. Se nogle af dem her:

Han er ivrig fotograf og sørger gerne for at dokumentere alt, hvad der sker i byen.

I maj 2020 tog han initiativ Genforeningsstenen i Præstegårdsskoven.

Uddannelse

Hans Wendelboe Bøcher er student 1992 fra Aalborg Katedralskole og studerede en overgang Klassisk Filologi ved Aarhus Universitet, mens han arbejdede som livredder og tekniker i Vandland i Aalborg City Syd (1993-1996). I 1996 rejste han i ni måneder gennem Rusland, Sibirien, Mongoliet, Kina, Tibet, Nepal, Indien, Thailand, Malaysia, Indonesien og Australien, inden han i 1998 - sammen med sin kone - begyndte læreruddannelsen på Skårup Statsseminarium ved Svendborg. Efter dimissionen i 2002 flyttede parret til Mors, hvor de underviste på Rovvig Efterskole.

Allerede året efter flyttede parret dog til Horne for at undervise på Horne Ungdomsskole. Her underviste Hans primært i dansk, engelsk, billedkunst og kristendom, og var endvidere primus motor på skolens kulturlinje, horneXplorer. Arbejdet på kulturlinjen bragte af flere omgange Hans Wendelboe Bøcher til Nigeria, hvor han hurtigt skaffede kontakter og vandt interesse for missionsarbejdet, i særdeleshed det historiske missionsarbejde. Siden 2006 har han således rejst landet rundt med foredraget om Mogens Uhrenholt, der var en af Dansk Forenet Sudan Missions første missionærer (1916). Han er derudover en ivrig og flittigt benyttet foredragsholder om en mængde andre emner.

Eksterne kilder og henvisninger

hanswendelboe.dk, besøgt 13. maj 2020
Klummerne i Hirtshals og Bindslev Avis, besøgt 13. maj 2020
Malmros-fan med i Kærestesorger, Kristeligt Dagblad 12/03/2009
Go'Morgen Danmark, TV2 13/09/2009
Afsløringen af genforeningsstenen, tv2nord 15. juni 2020