Elmegårdsbakken

Fra Wiki Horne
Skift til: Navigation, Søgning
Elmegårdskvarteret, set fra vest, 2020
Elmegårdsbakken 2016
Projektbeskrivelse af udstykningen 1974. Se hele beskrivelsen.
Elmegårdsbakken, matr.nr. 20a af Horne og Terp Byer, Horne Sogn, er opkaldt efter gården "Elmegaarden", der lå på stedet. Gården har tidligere heddet "Elvgaarden".

De ca. 10 ha., der tidligere udgjorde hovedparten af Elmegaardens jorder, er beliggende i den sydlige udkant af Horne. Området udgør en del af den gamle istidsmorænerand (tidligere kyststrækning), og ligger derfor ret højt i forhold til det omgivende terræn.

I 1970 købte direktør Niels Christian Espersen og direktør Iver Espersen, begge Hirtshals, området med henblik på udstykning i 52 parceller. Se det oprindelige udstykningsmatriale.

Alle ejendomme på Elmegårdsbakken er pligtige medlemmer af den lokale beboerforening; ikke at forveksle med Horne Beboerforening.

Selve gården blev revet ned. Gårdens sidste ejer, Gunnar Bæk, flyttede efterfølgende til Højrupvej 6, der fik navnet "Elmegaard", hvilket fremgår af en stor sten ved vejen.

Udstykningen afsluttedes i 1974.


Ny udstykning

I slutningen af 2005 vedtog Hirtshals Kommune ny lokalplan for udbygning af parcelhusområdet med mulighed for at bygge yderligere 10 parcelhuse eller 4 parceller og 10 tæt lave boliger. Udbuddet af første model begyndte dog først i januar 2007 gennem ejendomsmægler Kim Roden, EDC Hirtshals. Prisen på en af de sydlige parceller med udsigt mod Hjørring Bjerge var 495.000 kroner, mens den billigste byggegrund i den nye udstykning kunne erhverves for 250.000 kroner.


Ejendomme

Elmegårdsbakken 8
Elmegårdsbakken 11
Elmegårdsbakken 15
Elmegårdsbakken 17
Elmegårdsbakken 19
Elmegårdsbakken 21

Området består desuden af stikvejene Garvervænget, Gørtlervænget, Høkervænget, Apotekervænget og Hjulmagervænget, mens kun de øverst beliggende matrikler på det tilstødende Smedevænget er en del af udstykningen af den tidligere Elmegaard.


Eksterne kilder og links

Elmegaardsudstykning, Matr.nr. 20a af Horne og Terp Byer, oprindelig projektbeskrivelse 1974